SERVICE

Werken en bijstand in besloten ruimten

Werken in besloten ruimten brengt specifieke risico's voor de veiligheid en gezondheid met zich mee. H.I.T.S verzekert u ten allen tijde de veiligheid.

H.I.T.S., partner en totaalleverancier voor al uw werken in besloten ruimten.

Werken in besloten ruimten brengt specifieke risico's voor de veiligheid en gezondheid met zich mee. De atmosfeer kan er aanleiding geven tot brand of explosie, intoxicatie of verstikking. Veel incidenten vinden plaats doordat werknemers niet of onvoldoende op de hoogte zijn van de gevaren die het werken in deze ruimten met zich mee kan brengen. H.I.T.S. zorgt voor alle nodige maatregelen waarmee deze gevaren weggenomen of gereduceerd kunnen. H.I.T.S. ondersteunt en denkt van A tot Z met u mee over uw werkzaamheden of voert zelf de werken uit op een veilige manier volgens de regels van goed vakmanschap (VCA**).

De gevaren die kunnen optreden bij het werken in besloten ruimten hangen samen met de aard van de ruimte en het soort werk dat er wordt uitgevoerd. Vaak zijn de ruimten laag, is de werkvloer ongelijk en is er geen of slechte ventilatie en verlichting. De bewegingsvrijheid van de werknemers kan extra beperkt zijn, bijvoorbeeld door het dragen van beschermende kleding en ademhalingsapparatuur. Bovendien is de houding waarin het werk wordt uitgevoerd meestal niet optimaal. Bij diverse werkzaamheden kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Ten gevolge van de beperkte ruimte kan de concentratie van deze stoffen snel oplopen tot een gevaarlijk niveau. De mogelijkheid om de ruimten snel te verlaten is veelal niet of nauwelijks aanwezig. Er is meestal maar één kleine ingang die tevens als uitgang dient. Bovendien is het vanuit de ruimten moeilijk om zonder hulpmiddelen de buitenwereld te alarmeren.

Wij dragen zorg voor alle voorzorgs- en technische maatregelen die getroffen moeten worden om veilig te werken in besloten ruimten. Onder andere het opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan en risico-inventarisatie, opleiding van uw werknemers, noodprocedures voor de bedrijfshulpverlening en het organiseren van technische maatregelen waaronder periodiek onderhoud van de installaties behoren tot onze dienstverlening.

Wouter-Aerts

Totaalleverancier

Waarom kiezen voor H.I.T.S.?

Betrokken partner die van A tot Z met u mee denkt

Specifieke oplossingen op maat

Wij dragen zorg voor een uitgebreide risicoanalyse

Organisatie van een veilige betreding

Organiseert de nazorg en het onderhoud van uw installaties

Tweede lijnsinterventie voor besloten ruimten

Aanwezigheid, kennis en expertise in alle sectoren van de industrie en nijverheid

enkele van onze tevreden klanten die vertrouwen op H.I.T.S. voor de veiligheid van hun werknemers.

Veilig werken in besloten ruimten begint bij H.I.T.S.

H.I.T.S. NV biedt u oplossingen voor een sluitende veiligheid, die tegelijk arbeidsvriendelijk en economisch verantwoord zijn. Wij bewaken uw rendabiliteit en zoeken de oplossing die best bij u past.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven